1 Ocak 2015 Perşembe

BOĞA 2015, Başkalarının kaynaklarından vazgeçmeye, kendinizi değiştirmeye hazır mısınız?

Boğa ve yükselen boğa burcuna sahip olanlar için 2015, bağlandıkları herşeyle ilgili hayatlarında bazen krizlerle dönüşüm yaşayacakları bir sene olacak. Boğa burçları için ayaklarının altındaki zeminin sağlam olması, uzun dönemli kalıcı ve değişim olmayan şartlar önemlidir. Ancak hayatlarındaki inandıkları sistemler, toplumsal olarak kabul edilmiş konularda kendi bakış açılarıyla ilgili yaşadıkları dönüşümlerle, belki de kendilerini toplumda duruşuyla kabul ettirmek ve saygı uyandırmak için girdikleri sosyal, politik ortamlarla değişiyor. Bu konuda kendilerini zorlayan kontrol altına alamadıkları sistemlerle mücadele halindeler. Kendileriyle ilgili bir şeyi farkına varıyorlar. Kendilerini ortaya koyabileceklerini farkına varıyorlar ancak bir boğa konumunun ve durumunun bozulmasına kolay alışamaz. Stresler ve gerilimler yaşıyor olabilirler.
2015’te Saturn yay burcunda ve aralık 2017’ye kadar sürecek yeni bir serüven başlatıyor. 14 mart 2015’te yay burcunda geri gitmeye başlayacak. 15 haziran-2 ağustos 2015’te akrep burcunda geri gitmeye devam edecek. 18 eylul’de tekrar yay burcuna geçtiğinde aralık 2017’ye kadar burada kalacak.
Saturn’un yay burcuna geçmesiyle boğalar hayatlarında ortaklaşa işlerde, başka maddi kaynaklarla ilgili, manevi bağlılıkları ve isteklerini başkaları aracıyla gerçekleştirmek istedikleri konulari kısıtlanmalar ve krizler yaşayarak deneyimleyecekler. Bu dönemde vergiler, ikramiyeler, emlak konularında yatırımlar, miras veya eşlerinden gelen kaynaklar, ruhsal ve ölüm konularında da kendilerini yeniden yapılandırmaları gereken bir dönem olacaktır. Boğalar için cinsel konular, dokunma ve diğer duyu organlarıyla zevk almak önemlidir maddi dünyada. Huzur ve güveni bu arzu ve isteklerini koruyabildiklerinde hissederler. Ancak 2015’te hayatlarını yaşama şekillerini değiştirebilirler. Saturn yay burcunda hayatta bağlandıkları, istek ve arzularını tatmin edecek zevklerin farklı yollarla veya sahip olduklarıyla olabileceğini öğreneceklerdir. Ruhsal veya zihinsel konularda başkalarıyla yaşadıkları deneyimler veya krizler sonucu düşünce ve inançlarını farklı zeminlere oturtmak durumunda kalabilirler. Yabancılarla ortaklıklarda engellerle karşılaşabilirler. Ortaklıklar bitebilir. Yeni ortaklıklar farklı şartlarda kurulabilir ancak bu dönemde çok da rahat olamayabilirler. En önemlisi başka kaynaklarla veya eşleriyle ilgili maddi konularda kısıtlanmalar olabilir. Dayanak gördükleri ve bağlılık duydukları konularla ilgili çeşitli stresler olabilir. Boşanmalarda ve miras konularında maddi imkanlar kısıtlı olabilir. Bu dönemde yapmaları gereken maddi manevi başkalarının kaynaklarıyla ilgili kısıtlanacak olacaklarını farkına varmalı ve daha sonrasında hayatlarına yön verecekleri zamana hazırlanmak için şimdiden limitlerini bilmeleri buna göre beklentilerini organize etmeleridir. Saturn akrep burcunda geri gittiği zamanlarda ikili ilişkilerinde veya ortaklarıyla olan problemleri çözmeleri, kozlarını paylaşmaları veya ilişkilerde isteklerinin gerçekleşip gerçekleşmediğine bakmaları gerekiyor. 18 eylülden sonra geri dönüşü olmayacaktır. Başkalarından beklentilerini sorgulamaya başlayacaklar.
Jüpiter onları ev ve aile konusunda, yaşamsal alanlarıyla ilgili desteklemeye devam ediyor. 11 ağustosta başak burcuna geçtiğinde kendilerini geliştirecekleri bir dönem başlayacak. Ortaklıklar, başka kaynaklarla ilgili krizler, bağlılıkları ile ilgili değişimler kendi kaynaklarıyla ilgili gerçek limitlerini göreceklerinden, Jüpiter’in eylül 2016 ‘ya kadar başak burcunda kalmasıyla kendi başlarına ayakta durmayı öğrenecekleri ve kendilerini belki de maddi konularla ilgili geliştirmeye çalışacaklardır. Kendi çabalarıyla yaşamlarına devam etmek için önce yapabilecekleriyle ilgili bir düzen kurmak, maddi manevi onları tatmin edecek güven verecek çalışmalar yapacaklar. Daha fazla çalışabilir, yeteneklerini geliştirebilirler.

Önemli zamanlar
21 ocak-11 şubat 2015’te merkür kova burcunda geri hareketinde olacak. Merkür 2015’te hava burçlarında geri hareketinde olacağından, boğalar gelir kaynakları, çalışma ortamları ve kariyer, toplumsal hayatlarıyla ilgili düzenlemeler, çalışmalar, duraklamalar yaşayabilirler. Merkür geri gittiği zamanlarda bu konulardaki eksiklerini görmelerine yardımcı olacaktır. Merkür kova burcunda geri hareketindeyken kariyer ve toplumsal hayatlarında, topluluklar içersinde sözleri veya düşünceleri yanlış anlaşılabilir veya kendilerini ifade etmekte zorluk çekebilirler. Bu dönemde çalışmalarında veya görüşmelerinde her şeyi iki kere kontrol etmelerinde ve yapacakları görüşmelerden sonuç almak için Merkür’ün düzelmesini beklemelerinde, hazırlık yapmalarında fayda var. Gruplar içersinde başkalarının kendilerine karşı çıkabileceği durumlar olabilir. Daha çok planlarını ve hedeflerini organize etme, yönetme konusunda çalışmaları daha yararlı olacaktır.
Şubat ayında ortaklıkları veya başka kaynaklarla ilgili işlerine yarayacak bilgiler edinebilirler.
20 mart 2015’te balık burcunda güneş tutulması meydana gelecek. Gruplarla olan işlerde geri çekildikleri konuları ele almalarına sebep olacak şekilde etkileyebilir. Gizli yollardan edinecekleri bilgiler sayesinde atacakları adımlarda aileleri ve beraber yaşadıkları kişilerden destek alacaklar. Bu adımların sonuçları ev ve aile konularına da yansıyabilir. Hedeflerini değiştirmek için tetikleyecek bir unsur olabilir.
4 nisan 2015’te terazi burcunda ay tutulması meydana geliyor. Çalışma şartlarında, çalıştıkları kişilerle ilgili konular, hizmet verdikleri konularla ilgili bir sonuca ulaşabilirler. Maddi konularla ilgilenecekler. Değer verdikleri şeylere sahip olmak için girişimleri olabilir. Jüpiter nisanda düz hareketine dönüyor. Aile içersinde veya evle ilgili konularda isteklerini gerçekleştirmeye başlayabilirler.
19 mayıs-12 haziran 2015’te Merkür ikizler burcunda geri gidiyor. Mars ikizler burcuna giriyor. Gelirleriyle, bütçeleriyle ilgili düzenlemeler yapabilirler, gelir kaynakları araştırmaları için uygun bir dönem. Harcamalarıyla ilgili dikkatli olmaları yararlı olacaktır. Başka kaynaklarla ilgili kısıtlanmalar, problemler yaşayabilirler.
Haziran ayı evleriyle ilgili harcamalarda daha uygun şartlar olabilir. Ani fırsatlar, yabancılarla ilgili konulardan gelen kısmetler olabilir. Neptün 12 haziranda geri gitmeye başlayacak. Gruplarla olan ilişkilerinde, organizasyonlarda ve çalışmalarında fedakarlıklar yapmaları gerekebilir, hayal kırıklığı yaşayabilecekleri durumlar olabilir. Kendilerine olan güvenlerini yitirmemeleri ve gruplar içersindeki konularda belirsizliğin geçmesini beklemelerinde fayda var.  
Yönetici gezegenleri Venüs 25 temmuz-6 eylül 2015’te başak burcundan aslan burcuna geri hareketiyle dönüş yapacak. Evleriyle ilgili yenilemelerinde, bitmeyen işlerinizi bitirebilecekleri bir dönem. Ailede ters giden konuları düzeltme imkanını bulacaklar. Eskilerden tanıdıkları kişilerle karşılaşabilirler ve misafir edebilirler. Gruplar içersinde yolunda gitmeyen konuları tekrar ele alabilirler. Uranüs 26 temmuz 2015’te geri hareketine başlıyor. Kısa yolculuklarda kazalara veya dikkatsizliklere ve de hedefleriyle ilgili konularda baskılara karşı kendilerini stres altında bulabilirler.
Ağustos ayında ilişkilerinde kritik zamanlar olabilir. Gerçekçi bakış açısıyla gerek aile gerekse ikili ilişkilerinde değerlendirmelerini yapmaları için harekete geçebilirler. Bazı tatsız durumlar onları bu duruma getirebilir. Ancak kendilerini zorlayan ilişkilerini bitirme veya devam etme konusunda kendilerini sorgulayacaklar.
Eylül ayı gezegenler oldukça hareketli olacak. 17 eylül-9 ekim 2015’te Merkür terazi burcunda geri gidiyor olacak. Yapmakta oldukları işleri, müşterileri, iş ortamları, hizmet verdikleri konularla ve sağlıklarıyla ilgili durumlarda duraklama yaşayabilir veya yanlış bilgi edinebilirler. Bu dönemi araştırmalarla ve görüşmelerle geçirerek kendi şartlarını belirlemekle geçirebilirlerse faydasını görecekler. 13 eylülde başak burcunda Güneş tutulması, Jüpiter’in başakta bulunması ve Mars’ın başak burcuna geçişi ile bir hazırlık, düzenleme aşamasına girecekler, kendilerini geliştirecekleri konulara adım atacaklar. Gruplar içersinde idealize ettikleri ortamların ve konuların kendilerine fayda getirmediğini görebilirler. Kendi gelişimlerine hız verebilirler. Bireysel girişimleri olabilir. Bu ay içersinde başka kaynaklarla ilgili de kısıtlanma veya engellemeler yaşayabilirler. Hayatlarının yönünü belirlemelerine, hedeflerinizi oluşturmalarına sebep olan Pluto düz hareketine dönecek ve yaşamlarına anlam katan konularla toplumsal hayatlarında güç kazanmaya devam etmelerini sağlayacak. 28 eylülde koç burcunda Ay tutulması gerçekleşecek. Boğalar için cesaret ve girişkenlikleri ile ilgili hareket etme ve bazı alışkanlıklarının sonlanması için etkisi olacaktır.
Ekim ayında ise hayatlarına düzen getirmeleri, bu düzeni bireysel çalışmalarla, kendi yeteneklerini ön planda tutarak, kendilerine olan inançlarını pekiştirerek ve çok çalışarak yapmalarına sebep olacak etkiler var. Kendilerini eleştirmeye ve yetersiz görmeye başladıkları konuları saptamaya başlayabilirler. Bir nevi yeni beceriler ve yetenekler geliştirmeliler.  Gruplarla olan yolunda gitmeyen konular enerjilerini dağıtabilir ancak genel olarak bireysel ifadelerini ortaya koyabilecekleri düzenlemelere gidecekler. Kuzey ay düğümü de başak burcuna geçecek. Artık kaçmadan, gerçekten ustalıklarını gösterecekleri çalışmalar içersine girecekler.
Kasımda Neptün düz hareketine başlıyor. Artık gruplar ve topluluklardan beklentilerini veya yapmak istedikleri fedakarlıkların şekli değişebilir ve içinde bulundukları gruplarla ilgili başka vizyonlar belirlemelerine yardımcı olmaya başlayacaktır. Kasım sonunda boğaları zaman zaman karışıklığa ve krizlere itecek olan etkiler olacaktır. Ortaklaşa işler, başka kaynaklarla ilgili konularda, gruplar içersindeki konumları sebebiyle zorluklar, belirsizlikler yaşayabilirler.
Aralık ayında ise çalışma düzenleri ve gündelik hayatlarıyla ilgili konularda, başkalarının mücadele verdikleri konularda pasif bırakabilecek etkileri olabilir. Bu gibi durumlarda uzlaşmacı olup, kendi bireysel duruşlarını da kaybetmemelerinde fayda var.

GAMZE AVCU

Hiç yorum yok: